Imune alga • Gyakori Kérdések + Válaszok

Hogyan kell fogyasztani az Imune algát?

A WellStar Imune kapszulákból napi 6 kapszula elfogyasztása ajánlott bőséges folyadék (kivéve forró és szénsavas italok) bevitele mellett.

Hogyan hatnak az algák?

A mikroalgák jellegzetessége, hogy 3 fázisban, sejtszinten képesek kifejteni hatásaikat: Sejttisztítás, sejttáplálás, és sejtvédelem.

A mikroalga alapú étrend-kiegészítők komplex termékek, összetett és széleskörű, pozitív  élettani hatásokkal. Támogatják a jobb emésztést, jelentősen redukálják a szabad gyökök számát és az oxidatív károsodások mértékét, fokozzák az immunerőt.

Biohasznosulásuk kiváló, mindemellett pedig közel 4000 vitális anyagot tartalmaznak!

Mikor ajánlott fogyasztani az Imune algát?

Hogyha az adagolásra gondolunk, akkor maximum napi 2 alkalommal ajánlják az Imune mikroalgák fogyasztását: elsőként lehetőleg reggel, másodjára pedig a déli étkezés idejével bezárólag. Ez esetben a 2×3-as adagolás javasolt.
A legjobb a mikroalgák fogyasztását már megelőzés céljából elkezdeni, azonban már kialakult egészségügyi problémák enyhítésében is segíthetnek. A napi 6 kapszula adagolását azonban lehetőleg ne lépje túl!

Mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy érezhetőek legyenek az Imune algák jótékony hatásai?

gyik

Pontos választ azért nehéz adni erre a kérdésre, mivel mindez több tényező függvénye: a szervezet általános egészségi állapota, a felhalmozódott méreganyagok mennyisége, vagy akár az esetlegesen már kialakult egészségügyi problémák mind-mind befolyásolhatják.

Az egészségesebbek már 1-2 hét elteltével is érzékelhetik az algák pozitív hatásait, azonban előfordulhat, hogy az említett tényezők függvényében, a folyamat hosszabb lefolyású, mondjuk hónapokig tart majd (pl.: 1 hónap, vagy akár 2 után tapasztalható csak javulás).

Fogyasztható-e az Imune alga gyógyszerek mellett?

Igen, mivel teljes értékű táplálékforrásnak minősülnek. A mikroalgák egyes fajtáit (Chlorella és Spirulina) az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyébként is a ‘szuperélelmiszerek’ kategóriájába sorolja. Mindezek ellenére, valamilyen meglévő egészségügyi probléma esetén ajánlott konzultálni a kezelőorvossal!

Gyermekek, netán kisbabák számára is ajánlott fogyasztani mikroalgágat?

A tápláló algák fogyasztása 1 éves kortól ajánlott. Dr. Kerekes László, gyermek- és csecsemőgyógyász főorvos javaslata szerint a gyerekeknek egyenesen kötelező lenne a tápláló mikroalgák fogyasztása!

A mikroalgákkal szemben jelentkezhetnek allergiás panaszok?

Eddig még a szakirodalomban nem jegyezték fel, hogy valaki allergiás lett volna a mikroalgákra – Természetesen a kivétel erősítheti a szabályt, tehát érdemes elővigyázatosnak és körültekintőnek lennünk, ügyelni testünk és szervezetünk jeleire!

Biztonságosan, mellékhatások nélkül fogyaszthatóak az Imune alga kapszulák?

Mint kiváló biohasznosulással rendelkező, teljes értékű táplálékok, a mikroalgák fogyasztása ajánlott és biztonságos!

Előfordulhat azonban, hogy mondjuk egy alga-méregtelenítés a kezdetekben kellemetlen érzetet kelt. A természetgyógyászok ezt nevezik „méregtelenítési-krízisnek” (nem mindenkinél jelentkező, átmeneti állapot. A méreganyagok egy része, mielőtt távozna a szervezetből újra bekerülhet a véráramba…)